|
|
| Autor |
Wiadomość |
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

Wiek: 16 Dołączyła 857 dni temu Posty: 5679 Skąd: Inowrocław Osiedle: Nowe
Punkty: 4158
|
|
Wysłany: Czw 03 Wrz, 2009 Prezentacja "o sobie"
|
|
No więc tak:
Pani od polaka na dzień dobry wymyśliła sobie, że mamy przygotowac na wtorek prezentacje ustną na swój temat, ale ma być ona nietypowa, nie, że ma taka być, ale odklepać cos typu: jestem Małgosia, mam 16 lat. Interesuję się dziennikarstwem itd., jest bardzo łatwo i to z dobrą oceną nie przejdzie.
Macie jakieś pomysły, abym mogła zaszokowac klasę kreatywnością i po moim występie ludzie mieli trochę pytań, co do mnie, bo hymmm... będa czymś zaszokowani itp. (chyba wiecie, o co chodzi)? Bo myślałam cos, aby jakiś wiersz ułożyć o sobie + podkład muzyczny z nutką polskiego hip hop'u (ale wersja karaoke)... Ale nie wiem, czy to doby pomysł.
Prezentacja ma trwać od 3 do 5 min. |
|
"Nie kochaj kogoś, kto nie wart twej miłości.
Nie dawaj nigdy serca w ofierze,
lecz gdy pokochasz - to kochaj szczerze..."
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
silhouette

Informacje

Wiek: 18 Dołączyła 856 dni temu Posty: 2563 Osiedle: Nowe
Punkty: 3120
|
|
Wysłany: Czw 03 Wrz, 2009
|
|
Ja bym tę muzyke sobie odpusciła, ale wiersz to bardzo dobry pomysł- będziesz miała szansę zaprezentować swoje zdolności.Na pewno miło zaskoczysz zarówno nauczycielkę jak i klasę. |
|
"Cats and rabbits
Would reside in fancy little houses
And be dressed in shoes and hats and trousers
In a world of my own"e.a. |
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

|
|
|
|
|
martino18

Informacje

Wiek: 21 Dołączyła 911 dni temu Posty: 4723 Skąd: Inowrocław Osiedle: Śródmieście
Punkty: 5571
|
|
|
|
to może zacznij wiersz od takich różnych epitetów i porównań (przecież w wierszu może praktycznie wcale nie być czasowników) później połącz wersem lub dwoma z dalsza częścią, gdzie opiszesz siebie przedstawiając jakieś bliższe wybrane szczegóły dotyczące swojej osoby, wpleciesz w to zainteresowania i sposób na spędzanie wolnego czasu... i tu właśnie możesz nawet o forum zagadnąć, jeśli tego chcesz Przedstaw sie na luzie i z humorem.
Co do muzyki... To jak uważasz. Ja bym się nie odważyła, ale nie jestem Tobą. Jeśli chcesz i się odważysz... to spoko. Nie powiem Ci co i jak, bo nie wiem na ile jesteś związana ze śpiewem.
Powiem tylko, ze pomysł na stylizację hip-hopu mi nawet przypadł do gustu
PS Pochwal się swoim wierszem, jak go stworzysz Powodzenia |
|
| "Vita grata est - altera ex parte"mc |
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

|
|
|
|
|
martino18

Informacje

Wiek: 21 Dołączyła 911 dni temu Posty: 4723 Skąd: Inowrocław Osiedle: Śródmieście
Punkty: 5571
|
|
|
|
najważniejsze, że masz jakiś początek. Najtrudniej jest zacząć Teraz tylko kontynuuj |
|
| "Vita grata est - altera ex parte"mc |
|
|
|
Dzz

Informacje

|
|
Wysłany: Pią 04 Wrz, 2009
|
|