|
|
| Autor |
Wiadomość |
silhouette

Informacje

Wiek: 18 Dołączyła 856 dni temu Posty: 2563 Osiedle: Nowe
Punkty: 3120
|
|
Wysłany: Czw 30 Paź, 2008
|
|
| Adamitsu napisał/a: | A ja rozważam teraz chemie lub psychologie |
Jaka rozbieżność...będziesz miał problem z wyborem profilu w szkole ponadgimnazjalnej |
|
"Cats and rabbits
Would reside in fancy little houses
And be dressed in shoes and hats and trousers
In a world of my own"e.a. |
|
|
|
Adamitsu

Informacje

|
|
Wysłany: Czw 30 Paź, 2008
|
|
no niby ja bym chciał się ograniczyć do jak najmniejszej liczby polskich |
|
 |
|
|
|
silhouette

Informacje

|
|
Wysłany: Pią 31 Paź, 2008
|
|
no to o psychologii musisz zapomnieć |
|
"Cats and rabbits
|
|
|
natka200990

Informacje

Wiek: 19 Dołączyła 695 dni temu Posty: 464 Skąd: Ino Punkty: 285
|
|
Wysłany: Pią 31 Paź, 2008
|
|
U mnie wszystko już za niecałe 2 lata...ehs
Po technikum chce iść na turystykę i rekreację, a poza tym marzy mi się bibliotekoznawstwo i informacja naukowa.. :lol:
A jaka miejscowość?? Tam gdzie mnie zechcą |
|
| Mówią, że gdy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części. Jedna z nich trafia do kobiety, a druga do mężczyzny, natomiast całe nasze życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy. Połowy swojej duszy... Połowy samego siebie... |
|
|
|
Adamitsu

Informacje

|
|
Wysłany: Sob 01 Lis, 2008
|
|
| silhouette napisał/a: | no to o psychologii musisz zapomnieć |
no właśnie dlatego jestem niezdecydowany... czy przedłożyć to co lubie czyli rozmowy z ludźmi nad to że nienawidzę polskiego ... |
|
 |
|
|
|
maartkaa1990

Informacje

Wiek: 20 Dołączyła 638 dni temu Posty: 54 Skąd: Inowrocław Punkty: 21
|
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008
|
|
Ja po technikum chciałabym iść na dietetykę albo coś związanego z żywieniem człowieka , może też być zarządzanie gastronomią . Najlepiej w Bydgoszczy albo Poznaniu |
|
"Któż jednak powie , że nad tymi chmurami nie ma słońca?..."
Bolesław Prus
"Kamizelka"
Miłość to przyjaźń przyjaźń to miłość
Miłość to życie a życie to wszystko co mam....... |
|
|
|
FraGi [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 12 Lis, 2008
|
|
| martino18 napisał/a: | Czasem tak się zastanawiam, czy życie tak Cię już pokrzywdziło, czy może było za łaskawe... Ja już przeżyłam niejeden zawód i koszmar, ale tym bardziej szanuję marzenia i pragnienia innych. Uważam że każdy może osiągnąć to, o czym marzy i czego pragnie... Uważam, ze jeśli będzie się wytrwale dążyć do tych celów to je można osiągnąć...
Mając wizje, co chce się robić za jakiś czas, łatwiej do tego dążyć i łatwiej to osiągnąć. Ja nie wiedziałam, Moje plany (te szczegółowe0 dopiero się klarują. Dobrze, ze macie je już teraz.
Fragi, pozwól światu do siebie podejść, a zobaczysz, ze życie nie jest takie złe
"Vita grata est-altera ex parte" |
Jaja sobie robisz? Uważasz że mnie życie pokrzywdziło ? Ze zycie i swiat mi sie nie podoba ?
Poprostu nie lubie osob które są pewne siebie Nie wiadomo co przyszłosc przyniesie i co sie stanie No ale wiekszość wiary ma juz zaplanowane swoje zycie
Ja jak narazie planuje skonczyc "zawkę" później co będzie to nie wiem... |
|
|
|
|
Bolek

Informacje

Dołączył 844 dni temu Posty: 195 Punkty: 1
|
|
Wysłany: Czw 13 Lis, 2008
|
|
Czy ktoś z was myślał o studiach za granicą? Dzisiaj w IV LO mieliśmy wizytę wysłanników z Buckinghamshire i wygląda to obiecująco Nadal jednak mam wątpliwości. |
|
| Elita rocznik 91 |
|
|
|
silhouette

Informacje

|
|
|
|
Ja raczej nie, myślę o jakimś doświadczeniu,krótkim pobycie za granicą (może późniejszą pracą) |
|
"Cats and rabbits
|
|
|
martino18

Informacje

Wiek: 21 Dołączyła 911 dni temu Posty: 4723 Skąd: Inowrocław Osiedle: Śródmieście
Punkty: 5571
|
|
|
|
| FraGi napisał/a: | Poprostu nie lubie osob które są pewne siebie Nie wiadomo co przyszłosc przyniesie i co sie stanie No ale wiekszość wiary ma juz zaplanowane swoje zycie |
Nie wiadomo, co przyniesie, ale marzyć i dążyć do spełnienia marzeń można i nawet powinno się choć troszeczkę
| Bolek napisał/a: | Czy ktoś z was myślał o studiach za granicą? Dzisiaj w IV LO mieliśmy wizytę wysłanników z Buckinghamshire i wygląda to obiecująco Nadal jednak mam wątpliwości. |
jeśli to ktoś swoją przyszłość w jakimś stopniu łączy z zagranicą to czemu by nie... Moja była sąsiadka studiowała po pewnym czasie filologię angielską w Wlk Brytanii i bardzo sobie chwaliła. Mówi, ze tam nawet łatwiej niż w Polsce miała. Inna koleżanka studiuje też gdzieś za granicą coś zupełnie nie związanego z tamtym krajem i póki co tez raczej nie narzeka... Wiadomo trzeba wówczas język znać wystarczająco dobrze i jakiś test językowy, czy nawet maturę międzynarodową zdać, ale zawsze można, jeśli kogoś to interesuje... |
|
| "Vita grata est - altera ex parte"mc |
|
|
|
kropeczka256
Tu i tam ... 
Informacje

Wiek: 19 Dołączyła 822 dni temu Posty: 898 Skąd: Inowrocław Osiedle: Mątwy
Punkty: 480
|
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008
|
|
To chyba w każdym LO w Inie byli opowiadać o tych studiach w Anglii. Powiem tak - to byłoby całkiem fajne, ale jest jedna jedyna bariera - język. Jedyny warunek dostania się tam to matura z angielskiego na min 90% i dobry list motywacyjny + nagranie, czyli o wiele mniej niż u nas. I na to stać prawie każdego solidnego licealistę. Przerażające jednak jest to, że to jednak nie swój kraj - tam wszyscy mówią po angielsku, na wykładach nikt nie będzie czekał, aż zrozumiesz, napiszesz - pod tym względem trzeba mieć język na wysokim poziomie.
Poza tym studiowanie tam, jest lżejsze niż u nas-oczywiście biorąc pod uwagę to, że jesteśmy po solidnym przygotowaniu przez polskie szkoły- Anglikom jest o wiele ciężej. |
|
"Znalazła się poniekąd poza strumieniem upływającego czasu.
Obserwowała wprawdzie, jak płynie, ale nie brała udziału. Po prostu czekała, rozmyślając, kiedy jej życie zacznie się na nowo.." |
|
|
|
martino18

Informacje

Wiek: 21 Dołączyła 911 dni temu Posty: 4723 Skąd: Inowrocław Osiedle: Śródmieście
Punkty: 5571
|
|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010
|
|
| i co dalej planujecie? |
|
| "Vita grata est - altera ex parte"mc |
|
|
|
krzysiek16ino

Informacje

Wiek: 20 Dołączył 915 dni temu Posty: 2559 Skąd: Inowrocław Osiedle: Solno
Punkty: 2350
|
|
|
|
|
silhouette

Informacje

|
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010
|
|
Ja teraz myślę o filologi angielskiej- ale tak naprawdę to nie wiem, co chcę robić w przyszłości.
Po prostu chcę robić coś związanego z tym językiem, a poza tym żaden inny przedmiot mnie raczej nie interesuje. |
|
"Cats and rabbits
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

Wiek: 16 Dołączyła 857 dni temu Posty: 5679 Skąd: Inowrocław Osiedle: Nowe