|
|
| Autor |
Wiadomość |
Wuja
Informacje

Dołączył 342 dni temu Posty: 4 Punkty: 4
|
|
Wysłany: Pon 24 Sie, 2009 Jakie studia?
|
|
Witam, na jakie studia zaoczne iść w kuj-pom i w jakiej szkole żebym nie miał za dużo nauki ? wiecie o co chodzi, pozdro. |
|
|
|
|
martino18

Informacje

Wiek: 21 Dołączyła 911 dni temu Posty: 4723 Skąd: Inowrocław Osiedle: Śródmieście
Punkty: 5571
|
|
Wysłany: Pon 24 Sie, 2009
|
|
| Wszystko zależy czym się interesujesz i w czym jesteś silny... Coś, co sprawia Ci przyjemność nie powinno być dla Ciebie trudne... Teoretycznie wszędzie trzeba się uczyć, a w praktyce wszystko zależy od danego człowieka... Jedni na "łatwych kierunkach" męczą się i "kują" niemiłosiernie, a inni na tych rzekomo "trudnych" mają laby, bo nie potrzebują się dużo uczyć... Wszystko zależy od tego, jakim jesteś człowiekiem plus, czym się interesujesz... Co Ci łatwo przychodzi a z czym sobie nie radzisz... |
|
| "Vita grata est - altera ex parte"mc |
|
|
|
krzysiek16ino

Informacje

Wiek: 20 Dołączył 915 dni temu Posty: 2559 Skąd: Inowrocław Osiedle: Solno
Punkty: 2350
|
|
Wysłany: Pon 24 Sie, 2009
|
|
| Popieram zdanie Marty...studia powinny wiązać się z pasją, której chcesz poświęcić więcej czasu. Myślę, że w kazdej uczelni na zaocznych jest łatwiej niż na dziennych...a z tego co słyszałem to na niektórych prywatnych uczelniach podobno jest tak, że zdajesz bo płacisz, ale myślę, że nie o to powinno chodzić w studiowaniu... |
|
يبحث عن فتاة جميلة وذكية السمر من جيبوتي وسلطنة عمان واليمن
Mert ha álmodnak egy nő, akkor nem lehet...  |
|
|
|
Wuja
Informacje

|
|
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009
|
|
| krzysiek16ino napisał/a: | | a z tego co słyszałem to na niektórych prywatnych uczelniach podobno jest tak, że zdajesz bo płacisz |
Taki adres szkoły potrzebuję a co bym chciał: logistykę lub informatykę ale boję się matmy, umysł mam raczej humanistyczny wiecie jak jest z matmą na tych kierunkach? Pozdro i dzieki za odpowiedzi |
|
|
|
|
Dzz

Informacje

|
|
|
|
A co to za nauka, kiedy placisz za zaliczanie? To jest nic nie warte...
Jak juz tak bardzo chcesz zdobyc tytul magistra (kiedys to bylo cos warte, co nie?) to polecam WSG. Masz w Inowroclawiu, wiec daleko nie masz, a zaliczenia Hmmmm. Z tego co slyszalem, to trzeba sie troche uczyc, ale nie jest o specjalnie ciezka uczelnia. |
|
|
|
|
Wuja
Informacje

|
|
|
|
| Dzz napisał/a: | | A co to za nauka, kiedy placisz za zaliczanie? To jest nic nie warte... |
Są takie czasy a nie inne że nie patrzy się co jest warte a co nie, pomyśl że czasem trzeba połączyć pracę z nauką np. teraz każdy goni za pieniądzem.. trudno, jest tak a nie inaczej. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
martino18

Informacje

Wiek: 21 Dołączyła 911 dni temu Posty: 4723 Skąd: Inowrocław Osiedle: Śródmieście
Punkty: 5571
|
|
|
|
Rozumiem, że nikt nie lubi się dużo uczyć... To normalne, bo sama ju7ż nie potrafię spędzić godzin w książkach... (nawet przez zaliczeniami), ale robię to co lubię i nie potrzebuję tym sposobem długiego przesiadywania w domu z notatkami... Większość wynoszę z wykładów i ćwiczeń, ale wszystko zależy od danej osoby... Trzeba szukać kierunków, do których mamy predyspozycje... Bo inaczej to tak jakby iść na AWF z potężną nadwagą, poważną chorobą serca i brakiem jakichkolwiek chęci do działania... Po prostu... BEZ SENSU!
Sorki...tytuł za pieniądze, praca za znajomości? ... i co dalej? Mamy fachowców, którzy tak na serio nic nie potrafią... Jaka tu logika? Dla mnie to porąbane... Jak można iść na coś, co nas kompletnie nie interesuje i czego nie rozumiemy? Bez sensu! Będziemy się tylko męczyć... Zaliczę, bo zapłaciłam? Logika dzisiejszego społeczeństwa... To przykre! |
|
| "Vita grata est - altera ex parte"mc |
|
|
|
Wuja
Informacje

|
|
Wysłany: Sro 26 Sie, 2009
|
|
| Przykre nie przykre.. Tak już jest. Ale nie o tym miała być mowa, znacie więc taką szkołę czy nie?? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Dzz

Informacje

|
|
Wysłany: Sro 26 Sie, 2009
|
|
| Mowilem juz: WSG. Ale nie wiem do konca jak tam jest. Jedni mowia, ze luzno, inni, ze normalnie. Jedno mozesz wywnioskowac: na bank jest latwiej niz na publicznych uczelniach. |
|
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

Wiek: 16 Dołączyła 857 dni temu Posty: 5679 Skąd: Inowrocław Osiedle: Nowe
Punkty: 4158
|
|
|
|
|
krzysiek16ino

Informacje

|
|
Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010
|
|
| MW14 napisał/a: | | mam problem, bo np. nie wiem, jakie przedmioty rozszerzone musiałbym zdawać, gdybym chciała iść na dziennikarstwo (gdzie to mogę znaleźć?) |
Najlepiej zajrzeć na stronę uczelni na którą chciałabyś iść, odszukać rekrutację i zerknąć jakie wymagania mają w tym roku...przedmioty raczej nie powinny się zmienić, choć oczywiście pewności nie ma... |
|
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

Wiek: 16 Dołączyła 857 dni temu Posty: 5679 Skąd: Inowrocław Osiedle: Nowe
Punkty: 4158
|
|
|
|
|
krzysiek16ino

Informacje

|
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010
|
|
| To widocznie kiepsko szukasz, bo na UMK z pewnością też jest podana ta informacja...przecież już chyba na wszystkich większych uczelniach w Polsce rozpoczęła się rekrutacja, więc informacje o kierunkach studiów i wymaganiach muszą być... |
|
|
|
|
prokrastynator

Informacje

Wiek: 23 Dołączył 143 dni temu Posty: 67 Skąd: Poznań Punkty: 65
|
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 Re: Jakie studia?
|
|
| Wuja napisał/a: | Witam, na jakie studia zaoczne iść w kuj-pom i w jakiej szkole żebym nie miał za dużo nauki ? wiecie o co chodzi, pozdro. |
A po co Ci "śmieciowy" dyplom? Po zaliczeniu Wyższej Szkoły Gotowania na Gazie nie będziesz miał wiele większych szans na zatrudnienie na lepszym (i lepiej płatnym) stanowisku od licealisty. Jeśli już chcesz iść na studia, to lepiej się trochę pomęcz na zaocznych na uczelni państwowej - w CV nie musisz wpisywać trybu ukończonych studiów, ale nazwę uczelni już tak. |
|
Powinienem teraz robić coś innego, ale termin nie goni i nie chce mi się. |
|
|
|
silhouette

Informacje

Wiek: 18 Dołączyła 856 dni temu Posty: 2563 Osiedle: Nowe
Punkty: 3120
|
|
Wysłany: Nie 13 Cze, 2010
|
|
teraz myslę o jakiejś filologii, ale raczej nie angielskiej- hmm może norweska.
jak sie uda to dodatkowo filozofia, ew. później |
|
"Cats and rabbits
Would reside in fancy little houses
And be dressed in shoes and hats and trousers
In a world of my own"e.a. |
|
|
|
|
|
|