Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Obowiązkowa matura z matematyki
Autor Wiadomość
martino18 

Informacje

Dołączyła 911 dni temu
Osiedle: Śródmieście

Punkty: 5571
Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009    
z matura tak jest, że raz jest prosta a raz koszmarna...
Jednak tegoroczną podstawowa matmą się nie martwcie tak. Z pewnością będzie na odpowiednim poziomie, by większość zdała. Głowy do góry i polubić matmę ;)
"Vita grata est - altera ex parte"mc

aniolek 
I`ll always have You :*

Informacje

Dołączyła 909 dni temu

Punkty: 864
Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009    
nikogo nie można zmusić by lubił matmę i zapewniam, że większość jej nie lubi. A jak się czegoś nie lubi to omija się to szerokim łukiem. Jeszcze gorzej jak ktoś jest humanistą a wpieprzają mu jakąś matme nie wiadomo po co. !
Gdyby wszystko przepadło,a On jeden pozostał,to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało,a On zniknął,wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny,nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego :*

martino18 

Informacje

Dołączyła 911 dni temu

Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009    
oj wiem, że nie można zmusić i, że większość nie lubi... Choć znam kogoś, kto nie cierpiał, a jak ja lepiej poznał i zaczął kojarzyć to już nie czuł takiej antypatii i już mu łatwiej szło.

Nastawić się trzeba, ze to może jednak nie jest takie złe i próbować. Matura jest dla Was! Dacie radę!

aniolek 
I`ll always have You :*

Informacje

Dołączyła 909 dni temu

Punkty: 864
Wysłany: Wto 22 Wrz, 2009    
matura to bzdura ;]
Gdyby wszystko przepadło,a On jeden pozostał,to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało,a On zniknął,wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny,nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego :*

martino18 

Informacje

Dołączyła 911 dni temu

Wysłany: Wto 22 Wrz, 2009    
heheh to to swoją drogą ;)

MW14 
Młodzieżowa Radna

Informacje

Dołączyła 857 dni temu
Osiedle: Nowe

Punkty: 4158
Wysłany: Sro 09 Gru, 2009    
Że matura z matmy jest obowiązkowa i trzeba zrobić próbna? A to wyniki:

http://wiadomosci.gazeta....zna__Zdalo.html
"Nie kochaj kogoś, kto nie wart twej miłości.
Nie dawaj nigdy serca w ofierze,
lecz gdy pokochasz - to kochaj szczerze..."

Piszę poprawnie po polsku.

krzysiek16ino 

Informacje

Dołączył 915 dni temu
Osiedle: Solno

Punkty: 2350
no pewnie, że nie taka straszna :) ja się niestety z próbną nie miałem okazji i czasu zmierzyć, ale na majową z pewnością się stawię w mojej byłej szkole i zmierzę się z tym egzaminem...i będę miał najlepsze podstawy do jakichkolwiek porównań...
يبحث عن فتاة جميلة وذكية السمر من جيبوتي وسلطنة عمان واليمن
Mert ha álmodnak egy nő, akkor nem lehet...

martino18 

Informacje

Dołączyła 911 dni temu

A wszyscy tak panikowali. Właśnie spojrzałam na maturkę... Zadania zamknięte sa na serio bardzo proste. Rozumiem, ze niektórzy mogli mieć problemy z tymi otwartymi, ale nie oszukujmy się. Z zamkniętych można zdobyć 50% punktów, czyli żeby zdać nawet zamkniętych wszystkich nie trzeba dobrze rozwiazac:)

Ciekawe jaka będzie ta majowa

Dzz 

Informacje

Dołączył 461 dni temu

Punkty: 1643
Ta matura MUSI byc prosta i taka bedzie. Skoro wprowadzili jako przedmiot obowiazkowy, to, przynajmniej dla tych pierwszych rocznikow, poziom nie moze byc za wysoki. Pierw musza potestowac z prostrzym materialem i stopniowo wprowadzac trudniejsze rzeczy.

Czolg 

Informacje

Dołączył 262 dni temu

Punkty: 650
Wysłany: Sob 30 Sty, 2010    
z tego co sie orientuje mature z matematyki bez problemu zdałby uczeń kończący gimnazjum i posiadający w miare dobre wyniki w nauce ( jechałby na czworkach, piatkach/czy nawet samych czworkach)
podejrzewam że gdybym teraz pisał mature z matematyki to bym ją zdał xD <chwalipieta>
Regulamin!
FAQ!

MW14 
Młodzieżowa Radna

Informacje

Dołączyła 857 dni temu
Osiedle: Nowe

Punkty: 4158
Matura z matmy... No ja i tak pewnie będe miała największą schizę... Kurde, dlaczego ja musze to pisac :| ?!
"Nie kochaj kogoś, kto nie wart twej miłości.
Nie dawaj nigdy serca w ofierze,
lecz gdy pokochasz - to kochaj szczerze..."

Piszę poprawnie po polsku.

Dzz 

Informacje

Dołączył 461 dni temu

Bo jestesmy zacofani.

krzysiek16ino 

Informacje

Dołączył 915 dni temu

Cytat:
Bo jestesmy zacofani.

A ja myślę, że nie dlatego...

Mi się wydaje, że głównie dlatego, że teraz pracodawcy od swoich pracowników ze średnim wykształceniem (szczególnie po liceum ogólnokształcącym) i maturą wymagają wszechstronnych umiejętności...i wg mnie to duży plus i przydatna sprawa dla pracodawców...

A poza tym powtórzę to jeszcze raz...
Nie każdy musi mieć maturę! Niestety jakoś się tak przyjęło, że każdy powinien ją mieć...a ja twierdzę, ze nie! jeśli kogoś nie stać na to, żeby zdobyć 30% z podstawowej matury z jakiegoś przedmiotu to uważam, ze niesłusznie został przepuszczony do klasy maturalnej przez nauczyciela danego przedmiotu w szkole średniej...

Dzz 

Informacje

Dołączył 461 dni temu

Cytat:
Mi się wydaje, że głównie dlatego, że teraz pracodawcy od swoich pracowników ze średnim wykształceniem (szczególnie po liceum ogólnokształcącym) i maturą wymagają wszechstronnych umiejętności...i wg mnie to duży plus i przydatna sprawa dla pracodawców...

To juz zaleznie od pracodawcy, bo np. Od dziennikarza muzycznego, nie bedzie sie wymagac, aby wiedzial co to postac kanoniczna (nie wiem, pierwsze, co przyszlo mi na mysl).

Uczen sam powinien wybierac co go interesuje, czym chce sie zajmowac i co bedzie robil w przyszlosci. Jak pomysle, ile czasu zmarnowalem na taka matematyke, gdzie moglbym sie uczyc czegos, co mi osobiscie sie przyda...

Cytat:
Mi się wydaje, że głównie dlatego, że teraz pracodawcy od swoich pracowników ze średnim wykształceniem (szczególnie po liceum ogólnokształcącym) i maturą wymagają wszechstronnych umiejętności...

Wracajac do tego, to moze wszyscy powinni zdawac mature z wosu, wiedzy o tancu, czy tam historii? Bo pracodawcy wymagaja szerokiego spektrum umiejetnosci.

krzysiek16ino 

Informacje

Dołączył 915 dni temu

Dzz napisał/a:
Wracajac do tego, to moze wszyscy powinni zdawac mature z wosu, wiedzy o tancu, czy tam historii? Bo pracodawcy wymagaja szerokiego spektrum umiejetnosci.

Może z tą wiedzą o tańcu nie przesadzajmy, ale zdawanie wszystkich przedmiotów które są zarówno w każdym liceum jak i technikum było by dobrym rozwiązaniem...

Pewnie nie każdy wie/słyszał, że kiedyś (jakieś 15 lat temu) matura z j.polskiego była w postaci wypracowania...popełnienie więcej niż 2 błędów ortograficznych równało się z niezdaniem matury i nawet nikomu nie przychodziło do głowy, żeby się zasłaniać dysleksją...więc nie przesadzajmy, ze dzisiejsza matura jest trudna...

A przykładowe zadania na maturę w tym roku są śmieszne w porównaniu z tymi z poprzednich lat...

Dodaj link do tej podstrony na: Wykop.pl Wyczaj.to Śledzik Facebook Gwar Google
Odpowiedz do tematu