|
|
| Autor |
Wiadomość |
martino18

Informacje

Wiek: 21 Dołączyła 949 dni temu Posty: 4973 Skąd: Inowrocław Osiedle: Śródmieście
Punkty: 5890
|
|
Wysłany: Pią 06 Cze, 2008 Jakie ono jest?
|
|
| Co sądzicie o tej szkole? Jak ja postrzegacie? Jak Waszym zdaniem ta szkoła pisze się na tle innych szkół ponadgimnazjalnych? |
|
"Vita grata est - altera ex parte"mc
 |
|
|
|
Agusia
Mądra Kobieta 
Informacje

|
|
Wysłany: Pią 06 Cze, 2008
|
|
Podobno najlepsza w mieście, Nie chodzę tam wiec dużo nie powiem,ale moim zdaniem jedzie na opinii ;)no,ale rankingi ja lubią |
|
Pisz po polsku!
"W życiu niewiasty rozróżnić można7 okresów: niemowlę,dziewczynka,dziewczyna, młoda kobieta,młoda kobieta,młoda kobieta i młoda kobieta." |
|
|
|
silhouette

Informacje

Wiek: 18 Dołączyła 893 dni temu Posty: 2807 Osiedle: Nowe
Punkty: 3612
|
|
|
|
| Agusia napisał/a: | Podobno najlepsza w mieście, Nie chodzę tam wiec dużo nie powiem,ale moim zdaniem jedzie na opinii ;)no,ale rankingi ja lubią |
Wyjęłaś mi to z ust |
|
|
|
|
krzysiek16ino

Informacje

Wiek: 21 Dołączył 952 dni temu Posty: 2703 Skąd: Inowrocław Osiedle: Solno
Punkty: 2606
|
|
|
|
| Agusia napisał/a: | | no,ale rankingi ja lubią |
A ja myślę, że te rankingi naciąga kilka osób, które wygrywają ogólnoposkie olimpiady...a tak to szkoła wcale nie jest o wiele lepsza od innych inowrocławskich ogólniaków (chodzi przede wszystkim o licea)... |
|
Mert ha álmodnak egy nő, akkor nem lehet...  |
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

Wiek: 17 Dołączyła 895 dni temu Posty: 5687 Skąd: Inowrocław Osiedle: Nowe
Punkty: 4171
|
|
|
|
| krzysiek16ino napisał/a: | | a tak to szkoła wcale nie jest o wiele lepsza od innych inowrocławskich ogólniaków (chodzi przede wszystkim o licea)... |
Zgodzę się. Po prostu od zawsze I LO ma wyrobioną dobrą opinię i tak zostało do dzisiaj, ale nie mówię również, że Kasprowicz jest złym liceum. |
|
"Nie kochaj kogoś, kto nie wart twej miłości.
Nie dawaj nigdy serca w ofierze,
lecz gdy pokochasz - to kochaj szczerze..."
Piszę poprawnie po polsku. |
|
|
|
kropeczka256
Tu i tam ... 
Informacje

Wiek: 19 Dołączyła 860 dni temu Posty: 900 Skąd: Inowrocław Osiedle: Mątwy
Punkty: 486
|
|
|
|
Miałam tam iść, ale wybrałam inaczej i nie żałuję
Kasper ma dobrą opinię i wysokie rankingi - ale one opierane są na olimpijczykach, a nie całej społeczności - jednak trzeba im oddać to, że w tym roku pobili wszystkich na łeb
O reszcie się nie wypowiadam, bo mogę przekręcać fakty - tymczasem jestem dumna ze swojej szkoły |
|
"Znalazła się poniekąd poza strumieniem upływającego czasu.
Obserwowała wprawdzie, jak płynie, ale nie brała udziału. Po prostu czekała, rozmyślając, kiedy jej życie zacznie się na nowo.." |
|
|
|
krzysiek16ino

Informacje

Wiek: 21 Dołączył 952 dni temu Posty: 2703 Skąd: Inowrocław Osiedle: Solno
Punkty: 2606
|
|
Wysłany: Sob 07 Cze, 2008
|
|
| kropeczka256 napisał/a: | | jednak trzeba im oddać to, że w tym roku pobili wszystkich na łeb |
Co przez to rozumiesz?? |
|
Mert ha álmodnak egy nő, akkor nem lehet...  |
|
|
|
kropeczka256
Tu i tam ... 
Informacje

Wiek: 19 Dołączyła 860 dni temu Posty: 900 Skąd: Inowrocław Osiedle: Mątwy
Punkty: 486
|
|
|
|
26 laureatów - o ile dobrze pamiętam |
|
"Znalazła się poniekąd poza strumieniem upływającego czasu.
Obserwowała wprawdzie, jak płynie, ale nie brała udziału. Po prostu czekała, rozmyślając, kiedy jej życie zacznie się na nowo.." |
|
|
|
martino18

Informacje

Wiek: 21 Dołączyła 949 dni temu Posty: 4973 Skąd: Inowrocław Osiedle: Śródmieście
Punkty: 5890
|
|
|
|
Powiem Wam tak- w moim mniemaniu szkoła jak każda inna, ludzie różni jak w życiu. Są osobowości warte uwagi (jak wszędzie) i ludzie normalni. Co do opinii to rzeczywiście dużo ona daje tej szkole. Co do nauczycieli to sporo jest na prawdę dobrych (wiem, bo miałam z nimi styczność), takich, którzy czegoś naucza i poprowadzą swoich uczniów jak należy. Jeśli chodzi o atmosferę w szkole to zależy ona głównie od uczniów, bo to przecież oni tworzą całą tę społeczność i to, jak można sie poczuć w tej czy innej szkole. Ja trafiłam na ludzi, którzy byli na prawdę w porządku. Nie żałuję wyboru, bo miło będę wspominać trzy lata spędzone w Kasprze.
Jeśli zaś chodzi o opinie, jakie niejednokrotnie słyszałam na temat "Kasprowiczan" to z wieloma się nie zgadzam. Nie jest to szkoła "kujonów", bo aż tak nie trzeba "kuć". W dużej mierze wystarcza to, co na lekcji (ale oczywiście to zależy na którego profesora się trafi). Uczniowie stąd to normalni ludzie-młodzież, która bawi się w dyskotekach, chodzi w różnie miejsca, czasem ma nieźle pomieszane w głowie-typowa inowrocławska (i nie tylko) młodzież.
Czyli tak jak napisałam na początku- szkoła jak każda inna |
|
"Vita grata est - altera ex parte"mc
 |
|
|
|
czarownica91 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 06 Lip, 2008
|
|
mają wymianę z BO to był jedyny powód, dla którego chciałam tam przez moment iść. nie podobała mi się atmosfera na drzwiach otwartych... ale mam tam znajomych i na pewno jak każda szkoła, tak i Kasper ma swoje zalety i wady ;]
co do tych rankingów, kolejna prowokacja... ale cóż... te wszystkie kłótnie na tle "Konopa-Kasper" dotyczą tylko osób, które nie dojrzały jeszcze wystarczająco i zamiast reprezentować sobą "coś", to reprezentują "nic" ;] |
|
|
|
|
Nieznajoma
Mon wakaranai yo
Informacje

Dołączyła 917 dni temu Posty: 12 Punkty: 0
|
|
Wysłany: Czw 30 Paź, 2008
|
|
| nie żałuję wyboru...jednak gdybym poszła do II czy III LO też byłabym zadowolona. Różnica między I czy III LO polega na tym, że Kasprowicz ma długoletnią tradycję itd. |
|
|
|
|
Adamitsu

Informacje

|
|
|
|
Moja kuzynka chodziła i powiedziała że mnie biologi i chemi w ogóle nie nauczą a na studia chemiczne jakieś chce iść wiec raczej I LO wybiore |
|
 |
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

|
|
|
|
|
Adamitsu

Informacje

|
|
|
|
a czemu nie w II? |
|
 |
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

|
|
|
|
| Nie dla mnie. Słyszałam, że wymagają z każdego przedmiotu, a w I kładą tylko nacisk na przedmioty z danego profilu i podobno lepsza atmonsfera jest. |
|
"Nie kochaj kogoś, kto nie wart twej miłości.
Nie dawaj nigdy serca w ofierze,
lecz gdy pokochasz - to kochaj szczerze..."
Piszę poprawnie po polsku. |
|
|
|
|
|
|
|