|
|
| Autor |
Wiadomość |
rochicz

Informacje

Wiek: 17 Dołączył 740 dni temu Posty: 389 Skąd: Inowrocław Punkty: 129
|
|
Wysłany: Sob 30 Sie, 2008
|
|
No to tak. Chłopaki spodnie dżinsowe, koszula (najlepiej nie biała), kamizelka koloru niebieskiego z jakimś fajnym wzorem (SMOK!- nie no joke) i oczywiście z emblematem "na sercu". W zime zamiast kamizelki byłby sweter też niebieski (już bez wzoru ). Dziewczyny to samo tyle, że zamiast spodni to niebieskie spódniczki.
A to taka ciekawostka. Tył "mundurka" z Australii.
"Tradycją jest, że uczniowie dwunastej (lub jedenastej i dwunastej) klasy szkół australijskich noszą swetry czy blezery, przynależne tylko ich rocznikom (na plecach zazwyczaj wymienione są nazwiska osób kończących szkołę w danym roku). Niektóre szkoły wprowadziły też specjalne krawaty i blezery dla uczniów starszych klas." - Wiki |
|
"Now that don't kill me,
can only make me stronger!" |
|
|
|
Adamitsu

Informacje

|
|
|
|
Ja się zgodzę z kolegą bo tak jak masz mundurek to na lekcji żeby nauczyciel widział, a na przerwie dużo ludu ściąga i wtedy dopiero się zaczyna... na lekcjach to nie ma czasu żeby patrzeć jak kto jest ubrany, a nauczyciele nie cisną żeby na przerwach nosili i tyle... a tak jakby cały strój był jednakowy to byś nic nie mógł kombinować:) |
|
 |
|
|
|
D.K.M
Let's play xD 
Informacje

Wiek: 15 Dołączył 740 dni temu Posty: 373 Skąd: Ino /Mątwy Punkty: 22
|
|
|
|
| Gdzieś wyczytałem ciekawostkę , że w Japonii w pewnym mieście za mundurki uczniowie mieli dresy Nike .... takie mundurki nawet chciałbym nosić |
|
Piszę poprawnie po polsku |
|
|
|
Adamitsu

Informacje

|
|
|
|
Ta... a pomyśl teraz czy każdy jest w stanie " mundurek" Nike kupić ? Chyba że były refundowane to inna sprawa ale z dugiej strony czy u nas taki Kaczu Kaczu i Tusku Tusku by dali kase żeby każdy dzieciak miał mundurek? |
|
 |
|
|
|
D.K.M
Let's play xD 
Informacje

|
|
|
|
| Akurat te były refundowane tylko nie mam pojęcia dlaczego tylko w jednym mieście... a o rządzie naszym lepiej nie wspominaj.. u nas nie realne by takie coś było |
|
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

Wiek: 17 Dołączyła 895 dni temu Posty: 5687 Skąd: Inowrocław Osiedle: Nowe
Punkty: 4171
|
|
|
|
Ale te dres - kurcze, mogłabym nosić taki mundurek, ale zapewne wszystkim by się nie podobał, bo nie każdy kocha sportowy styl
| D.K.M napisał/a: | | u nas nie realne by takie coś było | .
No typowo. |
|
"Nie kochaj kogoś, kto nie wart twej miłości.
Nie dawaj nigdy serca w ofierze,
lecz gdy pokochasz - to kochaj szczerze..."
Piszę poprawnie po polsku. |
|
|
|
D.K.M
Let's play xD 
Informacje

|
|
|
|
Może by się wszystkim nie podobał ,ale myślę , że lepiej by dresy przypadły uczniom do gustu niż te niby kamizele co były |
|
|
|
|
rochicz

Informacje

|
|
|
|
| D.K.M napisał/a: | Może by się wszystkim nie podobał ,ale myślę , że lepiej by dresy przypadły uczniom do gustu niż te niby kamizele co były |
Tego mundurku nie mozna było nazwać kamizelką. To była szmatka do podłogi i nawet się do tego nadawała (wiem z doświadczenia )
Chyba już nie zobaczymy mundurków szkolnych za swojego życia. Był to tylko wybryk pana Romana "Głowa ponad chmurami" Giertycha. |
|
"Now that don't kill me,
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

|
|
|
|
|
rochicz

Informacje

|
|
|
|
| MW14 napisał/a: | | rochicz napisał/a: | | Chyba już nie zobaczymy mundurków szkolnych za swojego życia. |
A może jednak zobaczymy, bo Ci nasi politycy dziwni są , ale jeśli to my (nasze pokolenie) przejmie władzę w państwie to na pewno wszystko się zmieni w polskiej edukacji o 360 stopni. |
Wiesz ja bym wolał, żeby to było 180 stopni, bo nie chce wrócić do punktu wyjścia. |
|
"Now that don't kill me,
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

|
|
|
|
|
Adamitsu

Informacje

|
|
Wysłany: Sro 08 Paź, 2008
|
|
| U mnie w szkole ma być głosowanie ile osób chce a ile nie... Pewnie wszyscy nie chcą, ale znajdą się i ci którzy dla żartu zagłosują na TAK. |
|
 |
|
|
|
aniolek
I`ll always have You :* 
Informacje

Wiek: 20 Dołączyła 947 dni temu Posty: 1790 Skąd: Ino Punkty: 865
|
|
|
|
ee to temat mundurków jeszcze nie jest zakończony??
przecież już nikt tego nie nosi.. |
|
| Gdyby wszystko przepadło,a On jeden pozostał,to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało,a On zniknął,wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny,nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego :* |
|
|
|
Adamitsu

Informacje

|
|
|
|
| nam powiedział dyro że on jeszcze rozmawia z rodzicami i tak nie będzie więc nie wiem po co ten cały cyrk... |
|
 |
|
|
|
MW14
Młodzieżowa Radna 
Informacje

|
|