Wiek: 16 Dołączyła 857 dni temu Posty: 5679 Skąd: Inowrocław Osiedle: Nowe
Punkty: 4158
Wysłany: Wto 05 Sty, 2010Imię róży
Film fabularny z 1986 roku w reż. Jeana-Jacques'a Annauda. Powstał na podstawie książki Umberta Eco "Imię róży". Ów mroczny thriller został nakręcony m.in. w autentycznym klasztorze z XII wieku.
Oglądał ktoś?
Bo ja dziś na języku polskim i ciagle było , chociaż ksiażke czytałam... Z jednej strony mogę polecić, bo trzyma w napieciu, ale ta erotyczna scena, czy widok trupów i sekcji zwłok! Uhhh... ;/
"Nie kochaj kogoś, kto nie wart twej miłości. Nie dawaj nigdy serca w ofierze, lecz gdy pokochasz - to kochaj szczerze..."
Ja czytałem książkę i oglądałem film. Warto najpierw przeczytać książkę, a potem obejrzeć film. Szczególnie dla Seana Connery'ego i młodego Christiana Slatera, a w szczególności Rona Perlmana.
Wiek: 16 Dołączyła 857 dni temu Posty: 5679 Skąd: Inowrocław Osiedle: Nowe
Punkty: 4158
Wysłany: Czw 04 Mar, 2010
No to nie jestem sama
Wspomnienia po Imieniu rózy są, ale drugi raz raczej bym filmu nie obejrzała, choć muszę przyznać, że jak na tamte lata to film pod względem wizualnym jest zaje*isty
"Nie kochaj kogoś, kto nie wart twej miłości. Nie dawaj nigdy serca w ofierze, lecz gdy pokochasz - to kochaj szczerze..."